ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Ξεκινήστε εδώ επιλέγοντας μία κατηγορία
Αιματολογία
Η αιματολογία είναι ένας πολύπλοκος και απαιτητικός τομέας της ιατρικής. Στη Roche, η εύρεση καινοτόμων λύσεων για όσους πάσχουν από ασθένειες του αίματος αποτελεί προτεραιότητα. Η αιματολογία καλύπτει τα πάντα, από καρκίνους του αίματος έως αιμορραγικές διαταραχές, όπως η αιμορροφιλία. Αν και ποικίλλει στη φύση, αυτό που είναι κοινό σε πολλές από αυτές τις ασθένειες είναι ο σοβαρός αντίκτυπος που μπορούν να έχουν στην επιβίωση και την ποιότητα ζωής. Οι καρκίνοι του αίματος από μόνοι τους είναι η τέταρτη πιο κοινή αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως. Οι τρεις πιο συνηθισμένοι τύποι καρκίνου του αίματος είναι το μυέλωμα, η λευχαιμία και το λέμφωμα.
Ανοσολογία & Λοιμώδη νοσήματα

Ανοσολογία

Προάγουμε καινοτόμες επιστήμες και μετασχηματιστικά φάρμακα για άτομα που ζουν με φλεγμονώδεις και αυτοάνοσες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου ενός χαρτοφυλακίου προγραμμάτων πρώτης κατηγορίας και καινοτόμων προσεγγίσεων ανάπτυξης για τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου (IBD), τις αναπνευστικές και τις ρευματολογικές ασθένειες.

Λοιμώδεις ασθένειες

Το τοπίο των μολυσματικών ασθενειών αλλάζει συνεχώς με εστίες, μεταλλάξεις, αναδυόμενα παθογόνα και αυξανόμενες αντιστάσεις που ασκούν πιέσεις στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Η Roche είναι αποφασισμένη να προσφέρει ανακούφιση και φροντίδα.Συνδυάζοντας μια πλούσια κληρονομιά στις μολυσματικές ασθένειες με τις πιο πρόσφατες πλατφόρμες επιστήμης και τεχνολογίας, η Roche εστιάζει στην ανακάλυψη και την ανάπτυξη νέων θεραπειών για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο πιεστικές προκλήσεις υγείας στον κόσμο. Επί του παρόντος, η έρευνα και ανάπτυξη μολυσματικών ασθενειών της Roche είναι αφιερωμένη στην εύρεση αποτελεσματικής θεραπείας για έναν αριθμό απειλητικών για τη ζωή λοιμώξεων που περιλαμβάνουν ιογενή ηπατίτιδα, γρίπη, ανθεκτικά σε πολλά φάρμακα βακτήρια, καθώς και COVID-19 και HIV/AIDs.
Πνευμονολογία
Με σχεδόν 30 χρόνια στην αναπνευστική έρευνα, επικεντρωνόμαστε στη βελτίωση των αποτελεσμάτων για ασθενείς με σοβαρές αναπνευστικές παθήσεις. Στη Roche, επικεντρωνόμαστε στο να φέρουμε καινοτομίες σε ασθενείς με πνευμονικές παθήσεις, αξιοποιώντας την ευρεία εμπειρία μας, παράλληλα με νέες και μόνιμες συνεργασίες, για να εντοπίσουμε πού η καινοτομία θα μπορούσε να αποφέρει τα περισσότερα οφέλη. Η Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση (ΙΠΙ) είναι μία χρόνια, μη αναστρέψιμη, προοδευτικά εξελισσόμενη και τελικά θανατηφόρος ινωτική πνευμονική νόσος, άγνωστης αιτιολογίας, με διάμεση επιβίωση τα 3-5 έτη μετά την διάγνωση. Είναι η πιο συχνή από τις ιδιοπαθείς διάμεσες πνευμονίες, περιορίζεται στους πνεύμονες και σχετίζεται με το απεικονιστικό ή και το ιστολογικό πρότυπο της συνήθους διάμεσης πνευμονίας (UIP- usual interstitial pneumonia).
Νευρολογία
Περνάμε τα όρια της επιστημονικής κατανόησης για να επιτύχουμε κλινικές προόδους και να λύσουμε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη νευροεπιστήμη σήμερα — για να διατηρήσουμε αυτό που μας κάνει αυτό που είμαστε. Υπάρχουν εκατοντάδες διαταραχές του νευρικού συστήματος που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τα καινοτόμα φάρμακα και τα διαγνωστικά τεστ μας συνεχίζουν να ξεπερνούν τα όρια της επιστημονικής κατανόησης και να βοηθούν τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Η Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) είναι νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η ΠΣ μπορεί να διακόψει τη μετάδοση των σημάτων εντός του εγκεφάλου, του νωτιαίου μυελού και των οπτικών νεύρων, οδηγώντας σε ευρύ φάσμα συμπτωμάτων και σε αναπηρία. Η Roche αναπτύσσει νέες προσεγγίσεις για την κατανόηση αυτής της χρόνιας και εξουθενωτικής ασθένειας.
Ογκολογία
Έχουν γίνει μεγάλα βήματα στην κατανόηση του καρκίνου, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα. Ιστορικά, ο καρκίνος αντιμετωπίζεται ως μια μεμονωμένη ασθένεια, αλλά τώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περισσότεροι από 200 διαφορετικοί τύποι, ο καθένας με διαφορετική συμπεριφορά, ρυθμούς ανάπτυξης και στάδια εξέλιξης. Αρκετοί τύποι και υπότυποι καρκίνου παραμένουν επίμονα δύσκολο να αντιμετωπιστούν και εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ανισότητες όσον αφορά τα αποτελέσματα. Το απόλυτο όραμά μας είναι η πρόληψη και η παροχή θεραπειών για τον καρκίνο σε όλες τις μορφές του. Καθώς καμία μεμονωμένη παρέμβαση δεν είναι πιθανό να το επιτύχει αυτό, επιδιώκουμε να κατανοήσουμε πλήρως τη νόσο, τις πολυπλοκότητες και τις επιπτώσεις της στους ασθενείς. Δίνοντας στους ερευνητές μας την ελευθερία να εξερευνήσουν την αιχμή της επιστήμης και της τεχνολογίας, εμβαθύνουμε την κατανόησή μας για τη βιολογία και την ανοσολογία του καρκίνου για να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα νωρίτερα.
Σπάνιες Παθήσεις
Οι σπάνιες ασθένειες δεν είναι τόσο σπάνιες. Αν και μεμονωμένες ασθένειες είναι σπάνιες, συλλογικά, οι σπάνιες ασθένειες κάθε άλλο παρά – υπάρχουν 7.000 διαφορετικές σπάνιες ασθένειες και περισσότεροι από 400 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από αυτές παγκοσμίως. Πολύ λίγοι έχουν διαθέσιμη εγκεκριμένη θεραπεία. Για όσους ζουν με μια σπάνια ασθένεια, ο αντίκτυπος γίνεται αισθητός κάθε μέρα στη ζωή ενός ατόμου. Και παρόλο που τα παιδιά αποτελούν περίπου το ήμισυ όλων εκείνων που έχουν διαγνωστεί, η ζωή με μια σπάνια ασθένεια απαιτεί δια βίου, συχνά πολύπλοκη και απαιτητική διαχείριση. Αλλά ο αριθμός των ανθρώπων που αισθάνονται τον αντίκτυπο των σπάνιων ασθενειών είναι ακόμη μεγαλύτερος. Επειδή πολλές σπάνιες ασθένειες είναι γενετικές, επηρεάζει ολόκληρες γενιές οικογενειών, πολλές από τις οποίες γίνονται φροντιστές και συνήγοροι.